royale consistency problem!

FX's latest models. The multishot Royale and the singleshot Elite

royale consistency problem!

Postby harry_yorks on Tue Sep 16, 2014 12:45 am

hi guys-any help/advice would be greatly appreciated.
i have a fx royale and the fps consistency significantly drops after every shot.
in the first mag, from 38fpe down to 32fpe!
i have 2 length valve springs and i've tried them both-hammer springs are all the same of course.
any ideas why such results?
harry_yorks
 
Posts: 13
Joined: Sat Jul 20, 2013 1:58 am

Re: royale consistency problem!

Postby Glad2Have1 on Wed Oct 22, 2014 3:28 pm

Try backing off the hammer spring adjuster until your first shots are at 30~32 FPE with a 200 bar fill. I get 75 shots at 890 fps with JSB Heavies when I set mine up this way.
Go Fast....or Be Last!
User avatar
Glad2Have1
 
Posts: 42
Joined: Tue Aug 16, 2011 7:35 pm
Location: California

Re: royale consistency problem!

Postby redlion on Sat Nov 01, 2014 3:45 pm

Check that the hammer spring adjuster screw is not moving, these are usually locktite'd to prevent this so if you have been making adjustments then it is possible that it is gradually unscrewing itself during the shot string. The result will be a reducing hammer spring force leading to reduced muzzle velocity. One way to check this is to mark the edge of the hammer spring adjuster to see if it is moving.
redlion
 
Posts: 29
Joined: Tue Jul 10, 2012 4:33 pm


Return to FX Royale/Elite

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests